DISCLAIMER
De content op deze site is bedoeld om kennis over fiscaliteiten die kleven aan de aanschaf, het bezit, en de verkoop van Edelmetaal te verspreiden. De content mag niet worden opgevat als een advies. Aan de informatie op www.europtie.nl kunnen geen rechten worden ontleend. We zijn niet aansprakelijk voor schade door onjuiste of onvolledige informatie vermeld op www.europtie.nl. Ook aanvaarden we geen verantwoordelijkheid over de inhoud van gelinkte websites.
DISCLAIMER
Aan de informatie op www.europtie.nl kunnen geen rechten worden ontleend. We zijn niet aansprakelijk voor schade door onjuiste of onvolledige informatie vermeld op www.europtie.nl. Ook aanvaarden we geen verantwoordelijkheid over de inhoud van gelinkte websites.
DISCLAIMER
Aan de informatie op www.europtie.nl kunnen geen rechten worden ontleend. We zijn niet aansprakelijk voor schade door onjuiste of onvolledige informatie vermeld op www.europtie.nl. Ook aanvaarden we geen verantwoordelijkheid over de inhoud van gelinkte websites.
DISCLAIMER
Aan de informatie op www.europtie.nl kunnen geen rechten worden ontleend. We zijn niet aansprakelijk voor schade door onjuiste of onvolledige informatie vermeld op www.europtie.nl. Ook aanvaarden we geen verantwoordelijkheid over de inhoud van gelinkte websites.
Ga naar de inhoud
Alternatieve Media Edelmetaal
EurOptie
Gepubliceerd door Raoul in Waar of Fictie · 24 december 2020
Tags: #euro#crisis#edelmetaal#goud#zilver#platinum#paladium#btw#belasting#box3#optie

Alternatieve Media & Edelmetaal


Mijn ervaring met 'alternatieve media' zover die edelmetaal behandelen gaan nu zeg 15 jaar terug. Er is in al die tijd over de fiscale aspecten nagenoeg geen zinnig woord uitgekomen. Hieronder een selectie.

Willem Middelkoop was ooit de economische man van RTL, maar sinds hij directeur werd van AmsterdamGold kan hij niet meer los gezien worden van de alternatieve media. AmsterdamGold is een volle dochter van Value8, en aandeelhouder in die tijd van Value8 was Willem Vermeend. Oud Staatssecretaris van Financiën, en de bewindsman die de 'regeling voor beleggingsgoud' bij wijze van spreke heeft ontworpen. Als er één iemand was die de regeling van A tot en met Z kende in die tijd, dan was die binnen de gelederen van AmsterdamGold aanwezig. En ik kan de lezer verzekeren, het bedrijf is precies goed ingericht op de regeling, het koopt bijvoorbeeld niets terug wat het ooit verkocht heeft.

Ik begon als leek aan een onderzoek ten behoeve van een scriptie, met hulp van mijn leraar Omzetbelasting. De conclusies waren tussentijds al zo stuitend dat ik Willem Middelkoop persoonlijk heb aangeschreven. Kort gezegd met de mededeling dit is wat u de onwetende kopers aandoet, en het is mijn overtuiging dat u dit willens en wetens doet. Op die brief is nooit een reactie gekomen. Kort daarna vertrok hij als directeur van AmsterdamGold, het zal stom toeval zijn geweest. Zover ik weet heeft Willem Middelkoop ook later niet gewaarschuwd voor de werking van de Wet Omzetbelasting of de regeling voor beleggingsgoud in het bijzonder.

Tussen 2000 en 2010 was er nog niet heel veel alternatieve media. Diegene die verdacht kon worden van enig bereik binnen de doelgroep was Micha Kat. Via 'zijn' cameraman contact gemaakt, veelvuldig gedrieën op stap geweest. Bijzonder leerzame avonturen, maar ondanks dat Micha een journalist is met juridische en financiële ervaring had hij totaal geen interesse in een afgerond onderzoek naar de schande en schade rond goud. Wat natuurlijk kan. Eric Donk, de cameraman, en ik zelf zouden het onderwerp samen beetpakken. Vlak voor het eerste bezoek aan de Herengracht in Amsterdam, toen het adres van AmsterdamGold, stapt Micha uit de auto. Hij zegt nog tegen me dat die de tijd samen altijd bijzonder prettig heeft gevonden, en ik heb Micha nooit meer gezien. En het bezoek aan de Herengracht die dag was bijzonder kort en bijzonder vreemd. Een serie van kleine dingetjes die samen een duidelijk signaal vormden. Iets als een stopbord.

Dan had ik nog mijn eigen YouTube kanaal, DoeNietMeerMee. Wat me daarvan vooral is bijgebleven is de enorme hoeveelheid trollen die opdoken zodra het over deze materie ging, of als ik de richting aanwees waar in mijn ogen de samenleving naartoe gedrongen werd. Er zijn mensen die het de moeite waard vinden dat wat van mijn werkjes bewaard blijven. Zelf had ik de gewoonte alles na een paar weken of dagen zelfs weg te halen. Boodschappen verouderen snel, of toch niet? https://www.youtube.com/watch?v=S80OsgOwQz8&t=410s

DoeNietMeerMee betekende voor mij dat ik ook niet minder mee zal doen. Jammer dat de dubbele betekenis van het credo in 2020 gemist werd. In elk geval moet ik bekennen dat ik niet tegen persoonlijke aandacht kon, trollen teveel invloed op mijn welzijn hadden. Einde kanaal.

Inmiddels waren de rechtzaken begonnen, en was het om die reden ook beter uit beeld te blijven.

Wat de vakjournalisten naar aanleiding van die rechtzaken hebben willen publiceren weten we inmiddels. Dat is voor de volgende keer. Maar in het kort, ik of mijn collega is niets door een journalist gevraagd, en de publicaties lijken afkomstig te zijn van personen die de uitspraken niet hebben gelezen.

Dan jaren later de eerste landelijke lockdown van 2020. Wat ik er van denk? Als er in 2008 een bankencrisis was, dan kan het niet zo zijn dat er nu geen nog grotere financiële crisis is. En of het nu banken of landen zijn die onder druk staan, dan is er nu des te meer reden om nog eens te proberen het verhaal te brengen. Deze site gevuld met essentiële kennisonderdelen, en net als in 2008 her en der contact zien te maken.

Wat te denken van een site voor preppers, had ik iets anders kunnen denken dan dat het trollenleger weer klaar stond? Bizar gewoon dat platformen die pretenderen waarheid te brengen zo onheus zijn. Moderators die niet aan feitenonderzoek doen, diegene die zijn vinger opsteekt laat afmaken. En dat noemt zich preppers.

Als de DoeNietMeerMee van 2008 had ik wel een zwak voor de vondst van EenOOrlogReedsVerloren, en de voorman van deze zeg beweging Sven Hulleman is ook nog eens een jurist die belangstelling heeft getoond voor goud. Op een vorig kanaal van Sven Hulleman stond hij nog voor de ABN Amro toen hij verklaarde het geld van zijn cliënt beter in goud te kunnen steken. En op het huidig eerder genoemde kanaal kondigde hij eerder in 2020 aan goudspecialist Milo uit te nodigen. Toen was hij al gewezen op de inhoud van deze site. En ik ontspoor ook hier regelmatig taalkundig, maar de verwijzingen naar wetteksten en uitspraken moeten voor een jurist klare taal opleveren. Ook al is die niet een fiscaal jurist, hoezo stelt hij de vraag niet aan Milo de specialist. Iets als: Wat weet jij daarvan? Ik bekijk de aflevering vandaag voor het eerst, en het is nog erger dan ik dacht. Iemand die nog geen 5 jaar in de markt actief is, die is geen specialist, die koopt zendtijd bij een soort van Harry Mens.
https://www.youtube.com/watch?v=cFCyE8eRjWI&t=27s

Als ik zie hoe de alternatieve media met de voor mij zelf controleerbare materie omgaat, durf ik ze niet te vertrouwen voor het overige.Afspraak maken? Uitsluitend via:
Terug naar de inhoud